Noen ting å huske på i julen!

I dag er det juleaften, og vi er i en høytid fylt med forventninger, familie og stress. Også må man ikke glemme at man skal KOSE SEG, eller hva?🎅🏼

Julen representerer mye forskjellig for mange. For noen er den utelukkende positiv, mens for andre er det kanskje noe man gruer seg til. Kanskje man ikke har noen å feire med, eller at julen stort sett ender med krangler og ufridde forventninger. Som kronisk syk kan det komme frem en del følelser i julen. Man kan føle på å ikke strekke til, og kanskje man ikke klarte å gjøre alt man hadde planlagt. Det å gå rundt med smerter når alt skal være så sykt kos, og føle man må skjule det kan være vanskelig. Å se på alle andre sine renvaskede og pyntede hjem når man ikke har rukket å gjøre alt selv? Nei fy søren, julen kan være ganske stressende også, kan vi være enige om det??

Her en noen råd for å overleve høytiden om du synes den er litt ekstra vanskelig:

🎅🏼Prøv å gi litt f. Om ikke alt ble som planlagt, eller alt ble helt ferdig. Still deg selv spørsmålet om det egentlig er så viktig?
🎅🏼Ikke ta ansvar for andre mennesker sine følelser. Det er ikke ditt ansvar. Gjør det du kan for å bidra med god stemning og en hyggelig høytid, og når du har gjort det du kan – så er det mer enn bra nok.
🎅🏼Sett grenser. Det er lov å si nei, også i julen. Det er lov å ikke klare, ikke ville, eller ønske når man er syk. Men det er også like mye lov å komme som man er, og sitte rundt julebordet med en varmeflaske på magen. Klarer du ikke presse på deg julekjolen? Neivell, ta på deg noe du klarer å delta i og putt på et par juleøredobber isteden.
🎅🏼Dropp den dårlige samvittigheten. Jeg er selv en person med mye samvittighet, og hvis jeg ikke passer på, så plager den meg på både det ene og det andre stadig vekk. Men vær bevisst på om dette faktisk er noe du fortjener å ha dårlig samvittighet for. At andre har lagt mye tid, arbeid eller penger i en gave som du ikke har mulighet til å gjengjelde? Det er ikke noe å ha dårlig samvittighet for. Det er trist hvis julen skal bli et økonomisk system hvor alt vi bryr oss om er resiprositet. Ofte er det en stor glede i det å gi, så la oss prøve å fokusere på det istedenfor å Google hvor mye penger gaven din kostet, shall we?

🎅🏼Familie. Mange har et turbulent forhold til familien, og det kan være krevende å bruke så mye tid sammen i en stressende høytid. Og det er jammen ikke alltid det finnes en løsning, et frirom eller en utvei heller. Noen ganger må man bare gjennom det, men husk at det er LOV å føle at det er vanskelig. Det er lov å ikke bare synes det er koselig og fint. Det er lov å føle akkurat det du føler❤️gi deg selv en klem når det blir tungt.

🎅🏼DU ER BRA NOK!!❤️

 

Håper alle får en fin jul. Jeg sender en ekstra tanke og klem til de som ikke kan feire med sine nærmeste i år, eller som har mistet noen de er glad i. ❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg