10 tips på en dårlig dag

Vi har alle dårlige dager, og noen ganger føles de helt håpløse å komme seg igjennom. Kanskje du er syk, deprimert, går gjennom noe som er veldig vanskelig eller bare har en skikkelig dritt-dag? Vell, jeg vil dele mine 10 beste tips med deg!

 1. Aksepter at du har en dårlig dag. Ja, denne dagen er skikkelig dritt. Det går bra, og i morgen er det mest sannsynlig bedre.
 2. Prøv å gjøre det beste utav dagen. Er du i dårlig form? Klarer du ikke gjøre noen ting annet enn å ligge i senga å se på Netflix? Prøv å gjøre det til noe du kan kose deg med likevel. “Okei, nå er jeg skikkelig dårlig og orker ikke noe annet enn senga og Netflix, men da skal jeg kose meg med det.”
 3. Vær god mot deg selv. Ta deg en dusj med favoritt-såpen din, kjøp deg en sjokolade eller noe du synes er godt, ta på deg favoritt-kosebuksa og gjør noe du liker. Prøv å gjøre små ting som kanskje kan få deg til å føle deg bedre.
 4. Senk forventningene dine. Klarte du ikke gjøre alle de tingene du hadde planlagt i dag? Er du skuffet over deg selv? Prøv å rette fokuset over på de tingene du faktisk klarte, og med de forutsetningene du hadde. Tenk at du klarte å ta ansvar for egen helse og avlyse de planene du hadde, fordi det var det beste for deg. Klarte du bare å re opp sengen? Vell, da klarte du å re opp sengen og det er enkelte dager en prestasjon i seg selv. Noen dager klarer man kanskje bare å eksistere og å puste, men da har du jammen meg klart to ting!
 5.  Bytt rom. Prøv å ikke bli liggende i senga på soverommet hele dagen. Om det bare er å gå utav rommet og legge seg på sofaen i steden, så prøv å bytt miljø. Eller sett deg på kjøkkenet med en kaffekopp og et blad før du går å legger deg igjen.
 6. Kom deg ut av pysjen. Ikke gå i pysjen hele dagen, prøv å ta en dusj og ta på deg behagelige klær isteden. Fordi vi forbinder soverom og pysjamas med søvn, og da er det viktig å beholde dette for kroppen og hodet sin skyld.
 7. Gå deg en tur. Hvis du er i form, prøv å kom deg en liten tur ut. Å gå en liten tur i skogen, høre på alle lydene og få frisk luft kan gjøre underverker for hvordan vi føler oss. Aktivitet produserer endorfiner og gjør at man ofte føler seg bedre.
 8. Ring en venn, eller noen i familien. Noen ganger er det godt å ha noen å snakke med, og å få litt støtte. Kunne gråte litt, fortelle hvordan man har det og at noen hører på. Eller kanskje du faktisk bare trenger å snakke med noen om noe helt annet. Ringe en venninne å høre hva hun gjør om dagen, om det har skjedd noe nytt i livet hennes? Kanskje det kan få tankene på noe annet og til og med få deg til å le?
 9. Gi opp. Av og til er det greit å gi opp. Gråte, synes synd på seg selv og virkelig bare drukne i selvmedlidenhet. Men bestem deg for hvor lenge du skal gjøre det, f.eks 30 min. Og når disse 30 minuttene har gått, reiser du deg opp igjen også er du ferdig med å synes synd på deg selv. Sett en strek.
 10. Husk at det går over. Uansett hvor håpløst ting føles akkurat der og da, så er det ingen følelser eller situasjoner som varer for alltid. Alt går over, alt vil en gang føles annerledes. Akkurat nå er det helt forferdelig ja, men det vil gå over. Bare pust♥

Martine Røsten Aune

Noen ganger må vi bare prøve og prøve, helt til vi får det til♥

2 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg