Den kjære bitterheten

Den kjære bitterheten. Tankene, hevngjerrigheten og sårheten. What to do når du har blitt såret og bare vil sette fyr på alt?

I løpet av livet vil de aller fleste oppleve å bli såret. Plutselig har man kanskje blitt sveket, løyet til, opplevd utroskap, eller at noen brukte deg? Det kan være så mangt som fører til at man blir såret. En ting som denne sårheten har til felles i de fleste tilfeller, er at den lett fører til bitterhet. Du vet, når man plutselig føler seg fylt med hat og hevngjerrighet ovenfor den som såret deg? Og man har mest lyst til å finne på alt mulig faenskap for å såre tilbake. Denne bitterheten kan være ganske så altoppslukende.  Ødelegge for andre hverdagslige gjøremål og følelser. Jeg tenkte derfor å lage en konstruktiv liste til dere på hvordan man kan håndtere denne kjære bitterheten!

 

How to be BETTER (bitter*)

😡 Set his house on fire! (or hers) Finn frem fyrstikkesken og tennvæske. Le gjerne en høy, ondskapsfull latter samtidig for ekstra trykk.

😡 Knus egg i postkassa. Her kan du kose deg masse med å se for deg hvor ekkelt det blir neste gang han/hun skal hente posten! (Er du skikkelig creepy kan du gjemme deg i busken ved siden av for å se på)

😡 Selg klærne hans/hennes på Finn. Har eksen lagt igjen noen klær hos deg? Hvorfor ikke få litt valuta for sorgen. Legg de ut på Finn og tjen noen kronasjer. (Legg gjerne ved en passiv aggressiv tekst i annonsen for å få ut enda mer sinne)

😡  Bak kake med avføringsmiddel. Send på døra og håp på det beste. Når de har gitt deg vondt i hjerte, kan du vel returnere litt vondt i magen, eller? (Og for guds skyld aldri spis noe du selv tilfeldigvis får på døren. There are psychos out there)

😡 Send melding til alle fremtidige kjærester/flørter som eksen din måtte få. Advar vedkommende om hvor gal han/hun er. Du risikerer å få ganske stort psykopat stempel selv, men sannsynligheten for å likevel skape litt trouble in paradise er stor!

😡 Last ned tinder! Skriv dirty meldinger med matchene dine for deretter å sende screenshot av samtalen med påfølgende «tror du ikke jeg kan gå videre?». (En eks av meg gjorde dette en gang, så all creds til han for ideen. Det var… bittert, og hjalp meg egentlig bare å komme meg videre men HEY! Han fikk sikkert ut mye bitterhet i øyeblikket!)

😡 Har han/hun lagt igjen toalettartikler hos deg? Slå deg løs. Dypp tannbørsten i do, putt klor i shampoflasken, konditorfarge i bodylotion, salmiakk i parfymen.. Altså her er det kun fantasien som setter grenser. Du kan jo prøve å unngå ting som er direkte helseskadelige, bare sånn for å ha litt verdighet.

😡 Del hintende quotes og memes på Instagram! Gni det inn og håp at noen av følgerne hans/hennes (eller dine egne), plukker opp noen av signalene du prøver å sende ut. Blir du konfrontert, responderer du med ytringsfrihet og det kjente «herregud alt handler faktisk ikke om deg».

 

For all del, dette er BARE TULL.

Jeg anbefaler ingen å gjøre noe av det som står skrevet over (med unntak av å selge klær på Finn. Den er jo litt morsom). Har du veldig behov for å få ut all jævelskapen, kan du jo selv skrive en liste over de bitreste og mest ondskapsfulle ting du kan komme på.

Det dumme med bitterhet er at den skader stort sett bare deg selv. Å gjøre sårende handlinger mot andre vil ikke gi noe annet enn en liten dose tilfredsstillelse i øyeblikket, etterfulgt av å senke deg ned på samme nivå. Det å såre tilbake fjerner ikke den smerten du føler på inni deg, og vil ikke lege dine sår. Prøv heller å legge det bak deg og gå videre. Vit hvem du er og hva du fortjener. For all del, du trenger ikke tilgi. Tilgivelse er oppskrytt. Føler du ikke for det, så ikke gjør det. MEN fjern alle emosjonelle bånd knyttet til den som har såret deg. For hvis du er bitter eller sint, så har denne personen fremdeles en ‘kontroll’ over deg og hvordan du føler deg. Det beste du kan gjøre for DEG SELV (som burde være fokuset) er å gå videre, være rundt mennesker som gjør deg godt, og gjøre ting som gjør deg godt. Det er du som bestemmer hva og hvem du vil ha i livet ditt.

And remember:

4 kommentarer
  1. 👍🤣😂🤣 Humor er ikke bare morsomheter. Brukt bevisst – som dette – gir den både latter og masse energi. Stå på !💃💃💃

  2. Martine, du er så utrolig god til å sette ord på følelser! Kjenner meg igjen i mye av det du skriver. ❤️

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg